7 Tapaa Miten Itsesi Rakastaminen Muuttaa Elämääsi

itsensäkehittäminen itsensärakastaminen itsevarmuus onnellisuus Aug 05, 2021
7 Tapaa Miten Itsesi Rakastaminen Muuttaa Elämääsi

Tässä postauksessa kerron sinulle 7 tapaa, miten itsesi rakastaminen muuttaa elämääsi. Ehkä ne motivoivat sinuakin etenemään itsesi rakastamisen polulla kohti syvää rakkautta itseäsi kohtaan!

Olen puhunut itsensä rakastamisesta viime aikoina paljon, koska pidän sitä ehkäpä tärkeimpänä avaimena aitoon, sisältäsi kumpuavaan onneen. Jo tämä yksistään on ainakin minulle riittävä syy tehdä matkaa itseeni ja opetella hyväksymään ihan jokainen osa itsestäni.

Voit lukea lisää itsesi rakastamisesta täältä >>>

7 Tapaa Miten Itsesi Rakastaminen Muuttaa Elämääsi

Itsesi rakastamiseen liittyy olennaisesti itsesi hyväksyminen juuri sellaisena kuin olet. Tämän myötä sinun on helpompi olla hyväksyvä ja myötätuntoinen myös muita kohtaan.

Et enää koe tarvetta tuomita ja arvostella itseäsi, etkä liioin muita ihmisiä tai edes tapahtumia elämässäsi. Ymmärrät varmaan, kuinka kevyeltä elämä tuollaisena tuntuu, eikö totta?

Elämäsi muuttuu varmasti monellakin tapaa, mitä enemmän opit hyväksymään itsesi ja rakastamaan itseäsi. Tässä muutama pääosin omaan tai asiakkaideni kokemuksiin perustuva tapa, miten sinunkin elämäsi voi muuttua, kun rakkaus itseäsi kohtaan syvenee.

1 Lakkaat Hakemasta Muiden Hyväksyntää

Mitä enemmän rakastut itseesi, sitä vähemmän koet tarvetta hakea muiden hyväksyntää. Sinulle riittää, että teet omasta mielestäsi parhaasi.

Et koe enää tarvetta miellyttää muita etkä turhia murehdi sitä, mitä muut sinusta ajattelevat. Sinulle riittää, että itse hyväksyt itsesi, koska tiedät, että sinusta aidosti välittävät ihmiset hyväksyvät sinut juuri sellaisena kuin olet. Ja muista viis. Tämä vapauttaa valtavasti energiaasi, jonka voit käyttää haluamiesi asioiden parissa.

2 Sinusta Tulee Itsevarmempi

Kun alat rakastaa itseäsi itsevarmuutesi kasvaa. Hyväksyt itsesi kaikkinesi, eikä sinulla ole enää pakottavaa tarvetta olla mitään muuta, kuin mitä olet.

Et pyri enää täydellisyyteen ja alat arvostaa itseäsi sellaisena kuin olet etkä koe tarvetta piilotella mitään ominaisuuksiasi. Olet sinut itsesi kanssa ja tämä näkyy myös ulospäin itsevarmuutena. Tiedät myös, että voit koska tahansa muuttaa asioita itsessäsi, jos niin haluat.

3 Alat Nauttia Yksinolemisesta

Olitpa miten ekstrovertti tai introvertti, kun alat rakastaa itseäsi, alat aidosti nauttia omasta ajasta ja yksinolosta. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, ettet enää viettäisi aikaa muiden kanssa, vaan sitä, että tunnistat helpommin, milloin kaipaat omaa aikaa.

Kun vietät aikaa itseksesi, osaat nauttia siitä täysin sen sijaan, että kätesi hamuaisi jatkuvasti puhelinta tai kaukosäädintä. Nautit omien ajatustesi tarkkailusta ja sisäisen parannustyösi tekemisestä etkä pelkää kohdata vaikeitakaan asioita. Tiedät, että olet itse itsesi puolella, tuli elämässä vastaan mitä tahansa.

4 Alat Voida Paremmin

Rakastuessasi itseesi alat myös voida kaikinpuolin paremmin. Sinulla on parempi olla henkisesti ja osaat esimerkiksi kääntää sisäisen puheesi kielteisestä kannustavaksi helposti.

Alat arvostaa ja kunnioittaa itseäsi enemmän, mikä näkyy muun muassa siten, että alat pitää itsestäsi parempaa huolta myös fyysisesti. Ehkä alat lisätä aktiivisuutta arkeesi, teet parempia valintoja ruokavaliosi suhteen ja alat huolehtia, että saat riittävästi riittävän laadukasta unta ja palautumista ylipäätään.

Näin ja monien muiden tekojen kautta alat voida kokonaisvaltaisesti paremmin, mikä puolestaan saa sinut tekemään entistä enemmän hyviä tekoja itsesi ja hyvinvointisi eteen.

5 Ihmissuhteesi Paranevat

Kun rakastat itseäsi annat ikään kuin luvan muillekin rakastaa sinua. Enkä puhu nyt tavanomaisesta, romanttisesta rakkaudesta vaan jostain paljon syvemmästä. Sellaisesta rakkaudesta, joka haluaa toiselle vain hyvää.

Kun sinulla on parempi olla, etkä tuomitse itseäsi etkä muita, lähipiirisi tulee huomaamaan sen energeettisenä muutoksena. Tämän seurauksena voi käydä niin, että tietyt ihmiset luonnollisesti poistuvat elämästäsi, kun taas toiset ilmestyvät elämääsi kuin tilauksesta.

Muista siis, että on ihan ok päästää irti niistä ihmissuhteista, jotka eivät enää tunnu kohottavalta. Se vapauttaa tilaa sellaisille ihmissuhteille, jotka ovat samalla taajuudella uudistuneen itsesi kanssa.

6 Olet Onnellisempi

Kuten jo alussa mainitsin, kun alat rakastaa itseäsi tulet löytämään sisältäsi säteilevän rauhan! Tämä tarkoittaa sitä, ettet esimerkiksi reagoi haasteisiin enää yhtä voimakkaasti kuin aiemmin.

Alat tuntea rauhaa sisälläsi, silloinkin kun elämä heittelee koettelemuksia tiellesi. Tiedät, että noilla koettelemuksillakin on jokin suurempi merkitys. Tiedät myös, että onnellisuus ei koskaan tule löytymään ”jostain tuolta”, vaan ainoa paikka, mistä voit sen löytää on sisältäsi.

Kun pääset tähän sisäisen tyyneyden tilaan, toivot, että kaikki maailman ihmiset tuntisivat samoin. Niinpä alat todennäköisesti auttaa muita tavalla tai toisella ymmärtämään, että meistä jokainen voi olla onnellinen jo nyt, olipa olosuhteet millaiset tahansa.

7 Suhtaudut Kevyemmin Epäonnistumisiin

Kun rakastat itseäsi ja sietokykysi elämän haasteita kohtaan kasvaa, ymmärrät, ettei epäonnistumiset oikeasti ole epäonnistumisia.

Yhteytesi itseesi vahvistuttua ymmärrät, että ”epäonnistuminen” on itseasiassa vain mahdollisuutesi oppia jokin tärkeä opetus tai elämän tapa kertoa sinulle, että olet harhaantunut sinulle tarkoitetulta polulta turhan kauas. Näin elämä ohjaa sinut takaisin polulle, jota sinun on määrä kulkea.

Epäonnistumisia kohdatessasi tiedostat, että se ei määritä sinun arvoasi. Ymmärrät, että se ettei joku asia onnistunut tarkoita sitä, että olisit tehnyt jotakin huonosti. Sen sijaan tiedät, että teit parhaasi niillä tiedoilla ja taidoilla, mitkä sinulla sillä hetkellä oli.

Lopuksi

Näin itsesi rakastaminen voi muuttaa elämääsi. Sen vaikutuksia on varmasti pitkä lista, joten ehkäpä jatkan listan parissa toisella kertaa, mutta yllä on lueteltuna joitakin tärkeimmistä ja selkeimmistä vaikutuksista, joita itsesi hyväksymisellä ja rakastamisella on.

Toivottavasti tämä postaus innosti sinuakin syventymään itsesi pariin ja opettelemaan hyväksymään kaikki sinussa. Haluan muistuttaa sinua, että sinussa ei ole mitään vikaa, et ole virheellinen etkä rikki. Vaikka sinun olisikin vaikea hyväksyä itseäsi täysin, lupaan, että harjoittelulla pääset päivä päivältä lähemmäksi. Ole kärsivällinen.

Oletko huomannut joitakin yllämainituista vaikutuksista omassa elämässäsi? Minkä asian voisit tehdä jo tänään, joka lisäisi rakkautta itseesi ja tekisi sinulle tavalla tai toisella hyvää? Olet ansainnut rakkautesi, joten annathan sitä itsellesi vuolaasti!

Miten Itsesi Rakastaminen On Muuttanut Sinun Elämääsi? Kerro kommenteissa!

7 tapaa miten itsesi rakastaminen muuttaa

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Aug 03, 2022

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Jul 27, 2022

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Jun 29, 2022