Kuka On Vastuussa Sun Onnellisuudesta?

itsensäkehittäminen onnellisuus unelmaelämä Nov 18, 2021
Kuka On Vastuussa Sun Onnellisuudesta?

Ootko koskaan pysähtynyt pohtimaan, kuka ihan oikeasti on vastuussa sun onnellisuudesta? Kenellä on valta siihen, ootko onnellinen vai et? Onko se puoliso, perhe, ystävät, työpaikka? Tai ehkä raha? Vai voisko ollakin niin, että se vastuu ja myös valta onkin sulla itselläsi?

Voisko olla niin, että sun oma voima herääkin esiin, kun kannat tuon vastuun ja sen myötä saat myös vallan luoda elämääsi, mitä ikinä haluat?

Voitko kuvitella, kuinka voimakas tuo oma voimasi voi olla? Kun pomo ei enää pääsekään ihon alle? Kun voitkin olla onnellinen, vaikka asiat ei menisikään toivotusti?

Tarina Omasta Voimasta

Tämä on tarina omasta voimasta. Siitä, miten jokainen meistä voi valita, tai ainakin opetella valitsemaan miten elämään suhtautuu. Lopussa vielä tarinan opetus ja tietysti vinkit, mitä voit tehdä, jos haluat ottaa vastuun ja vallan omista tunteista takaisin itsellesi!

Mutta ensin itse tarinaan. Voit lukea tarinan alta tai katsoa tämän videon.

Olin vastikää menossa nukkumaan yhtenä arki-iltana. Meen nukkumaan yleensä tosi aikaisin, kun muu maailma jatkaa vielä kovaa vauhtia menojaan. Tämä on tietoinen valinta, koska haluan herätä, kun suurin osa on vielä unilla ja maailma ympärilläni on hiljainen.

Me asutaan mun perheen kanssa Tampereen keskustassa, joten melua täällä riittää ihan kiitettävästi. Nyt kesäaikana ollaan vielä nukuttu ikkuna auki, jotta saataisi makuuhuoneesta niin viileä, kuin suinkin mahdollista.

Kyseisenä yönä meillä oli jälleen ikkuna auki ja olin juuri mennyt nukkumaan, kun havahduin kadulta kuuluvaan meluun. Meidän ikkunan alta meni joku juhlaporukka, jolla musiikit huusi kovaa jotain suomalaista klassikkobiisiä. Enää en muista varmaksi, mikä biisi mahtoi olla kyseessä.

Pelkkä musiikkikin kuului jo riittävän selvästi sisälle ja sen lisäksi, eräs erittäin kuuluvaääninen nainen täräytti ilmoille oman versionsa kyseisestä karaokekappaleesta musiikin säestämänä! Ja usko, kun sanon, hän ei pidätellyt laisinkaan, vaan antoi kaikkensa tuolle esitykselle!

Mun ensimmäinen ajatus oli että ”ääh, ei voi olla totta! Oon menossa nukkumaan ja järjetön möly kantautuu kadulta.” Tämän ajatuksen taustalla oli tietysti melko huomaamaton ajatus, joka oli seuraava: ”heidän pitäisi olla hiljaa”.

Joskus ennen olisin jäänyt kiinni tähän ajatukseen, että heidän pitäisi olla hiljaa. Olisin ärsyyntynyt ja ärsyyntyminen olisi tuottanut lisää vastaavia tunteita. Nyt kävi kuitenkin toisin.

Ennen kuin huomasinkaan tuo ensimmäinen ajatus heidän mölyämisestä siirtyikin jo syrjään ja mieleeni tuli uusi ajatus sen tilalle. Tämä ajatus oli, että ”onpa mahtavaa, että heillä on noin hauskaa!”

Ajattelin, miten ihanaa, että heillä on keskenään hauskaa ja hyvä fiilis. Erityisesti ilahduin tämän kyseisen naishenkilön tavasta pistää kaikkensa peliin laulaessaan musiikin tahdissa! Hän ei pidätellyt pätkääkään, vaan laulu raikasi antaumuksella.

Ihailin hänen kykyään estotta laulaa sydämensä kyllyydestä. Toki tässä saattoi olla vaikuttimena hienoinen nautintoaineiden nauttiminen, mutta silti. Hauskaa hänellä vaikutti olevan.

Näin tilanne meni pian ohi, kaikilla oli hyvä fiilis ja minä nukuin kuin tukki jo hetken päästä tuosta tapahtumasta.

Miksi Tämä On Niin Tärkeää

Miksi tämä oli minusta niin tärkeä asia, että halusin jakaa sen teillekin? Koska tällä tavalla, askel askeleelta jokainen meistä voi ottaa oman voimansa takaisin ottamalla vastuun omasta sisäisestä tilastaan.

Joskus aiemmin olisin nimittäin antanut tuon tilanteen ärsyttää. Olisin uskonut ajatukseni, että heidän pitäisi olla hiljaa ja tuntenut ärtymystä sen vuoksi. Olisin valittanut ja ärsyyntynyt lisää ja se olisi vaikuttanut puolestaan unenlaatuuni heikentävästi.

Oon kuitenkin jo pitkään harjoitellut kääntämään huomiotani enemmän positiiviseen negatiivisen sijasta. Oon myös harjoitellut valtavasti sitä, miten voin valita omat reaktioni eri tilanteissa ja miten voin kyseenalaistaa omat ajatukseni.

Ja vitsit, miten hienoa oli huomata, että ensimmäinen ”kielteinen” ajatus muuttui automaattisesti sekunneissa positiiviseksi ilman, että mun tarvitsi tietoisesti sitä kääntää. Olin tosi iloinen, että mun mieli automaattisesti kiinnitti huomiota siihen, mikä tuossa tilanteessa oli hyvin.

Oli ihana muistutus huomata, että sisäinen työ on tuottanut tulosta, koska positiivisesta asennoitumisesta on tullut jo ”uusi normaali”. Toki oon huomannut sen jo pitkään ja erilaisissa tilanteissa, mutta aina se on ihana muistutus, miten paljon sitä onkaan kasvanut.

Vai mitä olet mieltä, kumpi seuraavista tilanteista tuntuu sinusta paremmalta?

Tilanne #1

Oon sängyssä, kuulen melun ja ärsyynnyn. Ennen ärsyyntymistä kerkesi huomaamatta tapahtua seuraavaa: minussa heräsi ajatus, että heidän pitäisi olla hiljaa, joka johti ajatukseen, että nyt en saa nukutuksi kunnolla ja siitä seurasi ärsyyntyminen.

Kun ärsyyntyminen iskee, kehossani vapautuu stressihormoneja ja alan käydä kierroksilla. Ärtymyksen johdosta mieleeni tulvii lisää ärsyyntymistä vastaavia ajatuksia, jotka puolestaan lisäävät ärtymyksen tunnetta kehossani. Nyt suututtaa jo todenteolla, enhän saa millään nukutuksi tässä melussa.

Melu kestää aikansa, mua ärsyttää ja kun se vihdoin loppuu, yritän saada unenpäästä kiinni. Mutta eihän se enää onnistu. Miksi? Koska stressihormonit pitävät mun kehon kiihtyneessä tilassa, mikä estää nukahtamisen.

Kun vihdoin saan unta, nukun yöni huonosti ja yönaikainen syke on normaalia korkeampi ja palautuminen heikompi. Herään aamulla väsyneenä ja ehkäpä myös ärtyneenä. Nousen ”väärällä jalalla” ja tiedäthän miten päivä yleensä jatkuu silloin…

Tilanne #2

Toinen vaihtoehto: oon sängyssä, kuulen melun ja mua huvittaa, miten se alkoikin just kun oon menossa nukkumaan. Kuuntelen laulua ja naurua ja itseänikin alkaa huvittaa. Oon iloinen, että toisilla on niin hauskaa.

Suljen silmäni ja kuuntelen. Oon omalla tavallani mukana heidän hauskanpidossa. Oon kiitollinen tästä hetkestä.

Melu kestää aikansa ja kun se loppuu mua vieläkin huvittaa, miten antaumuksella eräs naishenkilö täräytti äänensä kuuluville. Menee hetki ja nukahdan, hymy kasvoilla.

Aamulla herään onnellisena, virkeänä ja valmiina uuteen päivään. Tiedäthän, miten tämäkin päivä todennäköisesti tästä jatkuu.

Tarinan Opetus

Tiedän, että tämä ei ole mikään maailmaa mullistavan suuri asia, olla reagoimatta meluun, mutta jos me ei onnistuta pysymään onnellisuuden tilassa pienissä asioissa, miten me voitaisi ikinä tehdä niin isommissa ja haastavammissa asioissa?

Meistä jokainen voi valita, miten asiohin ja tapahtumiin elämässään reagoi. Tiedän, ettei se ole aina helppoa. Varsinkaan, jos on valmiiksi jo kovassa stressintilassa ja tottunut kiinnittämään huomiota uhkiin. Se on kuitenkin mahdollista, etenkin jos sinnikkäästi harjoittelee.

On hyvä muistaa, että tämä ei ole minä-keskeinen universumi, jossa mun tahto on etusijalla tai muiden tahtoa tärkeämpi. Vai minkä ihmeen vuoksi mulla olisi ollut sen suurempi oikeus nauttia hiljaisuudesta, kuin heillä nauttia omasta ilonpidostaan ja riemustaan.

Lopulta me ollaan kaikki yhtä ja samaa tietoisuutta, ei erillisiä toisistamme.

Kuka On Vastuussa SUN Onnellisuudesta?

Kerrohan, kuka on vastuussa sun onnellisuudesta? Ootko se sinä itse, vai ootko ulkoistanut vastuun onnellisuudestasi jollekulle muulle? Ja jos oot, oisko nyt hyvä hetki ottaa tuo vastuu ja valta takaisin?

Sulla on todellisuudessa valta sun omaan onnellisuuteen, et vaan välttämättä muista sitä. Ihan niinkun en minäkään aina muista! Se, että muistan useimmiten on nimittäin valtava parannus siitä, että ennen en tiedostanut koko asiaa lainkaan!

Täm tarkoittaa tietysti sitä, että voit valita, miten suhtaudut asioihin. Ja se miten suhtaudut asioihin, säätelee sun sisäistä tilaa. Eli sitä ootko kärsimyksen vai rakkauden tilassa.

Voit aina itse valita. Eihän se helppoa alkuun ole, mutta harjoittelemalla voit kehittyä siinäkin! Ihan niinkuin missä tahansa.

Lue lisää: Näin voit vapautua rajoittavista uskomuksistasi

Miten Voit Alkaa Ottaa Vastuuta Onnellisuudestasi?

Ihan ensinnäkin on taas hyvä aloittaa asioiden tiedostamisesta. Missä asioissa tai tilanteissa annat vastuun onnellisuudestasi ulkoisille olosuhteille? Saavatko tietyt ihmiset elämässäsi toisia herkemmin vallan sun onnellisuuteen?

Missä asioissa tai tilanteissa puolestaan osaat jo kantaa vastuun onnellisuudestasi itse? Milloin kykenet helposti valitsemaan reaktiosi ja tunnetilasi ulkoisista olosuhteista huolimatta?

Voisitko nyt lähteä harjoittelemaan jollakin sellaisella asialla, joka toisinaan saa sut uskomaan negatiivisia ajatuksia tuosta tilanteesta ja näin myös tuntemaan rajoittavia tunteita?

Ensi kerralla kun jokin vastaava tilanne tulee vastaan, kokeile pystytkö pysymään tietoisena ja valitsemaan, miten haluat reagoida ja mitä haluat sisimmässäsi tuntea. Kokeile kääntää negatiiviset ajatuksesi positiivisiksi tai jos se ei onnistu, kokeile löytää kuitenkin jotain hyvää tuosta tilanteesta tai hetkestä.

Voi vahvistaa tätä harjoittelemalla reaktioitasi etukäteen, esimerkiksi meditaatiossa. Näin vahvistat kyseisiä aivoyhteyksiäsi, jotka auttavat sua oikean tilanteen tullen reagoimaan haluamallasi tavalla.

Muista, mitä enemmän harjoittelet, sitä automaattisemmaksi homma muuttuu, nimeomaan noiden aivoyhteyksien johdosta. Ihan samalla tavalla kun aloitat vaikkapa tanssimisen ensimmäistä kertaa elämässä. Et osaa sitä heti, mutta mitä enemmän sitä teet, fyysisesti tai mielessäsi, sen vahvemmiksi aivoyhteydet muotoutuvat ja sitä automaattisemmaksi toiminta tulee.

Autolla ajo on hyvä esimerkki tästä. Jos oot joskus ajanut ajokortin, sun ei tarvi enää miettiä liikenteessä, että miten tätä autoa ajettiinkaan, vaan se on aikalailla automaattista. Jopa niin automaattista, että oot saattanut joskus havahtua siihen, että oot ajanut pitkän matkan, mutta et muista mitään tuosta matkasta.

Onko sulle käynyt joskus niin, että huomaat yhtäkkiä tehneesi jotain, ilman että edes tiedostit asiaa?

Paljon Rakkautta 

kuka on vastuussa sun onnellisuudesta

Haluatko oppia lisää? >>> Tutustu miten voit työskennellä mun kanssa yhdessä! <<<

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Aug 03, 2022

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Jul 27, 2022

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Jun 29, 2022