Mitä Tehdä Kun Ihmissuhde Ei Tunnu Enää Hyvältä?

henkinen hyvinvointi ihmissuhteet onnellisuus Jan 13, 2022
Mitä Tehdä Kun Ihmissuhde Ei Tunnu Enää Hyvältä?

Mitä tehdä kun ihmissuhde ei tunnu enää hyvältä?

Tämä on aiheena sellainen, että se koskettaa meistä ihan jokaista. Kaikillahan meillä on ihmissuhteita elämässä ja hyvä että on!

Ilman ihmissuhteita elämä voisi olla vallan harmaata ja yksitoikkoista. Uskon, että toisten ihmisten läsnäolo on yksi meidän perustavanlaatuisista tarpeista ja on vaikea kuvitella omaa elämääni ilman itselleni tärkeitä ihmisiä.

Joskus kuitenkin jotkut ihmissuhteet alkavat tuntua enemmänkin raastavilta ja energiasyöpöiltä sen sijaan, että ne lisäisivät ja kohottaisivat meidän omaa energiaamme. Mikä tällöin neuvoksi? Mitä tehdä, kun ihmissuhde ei vain tunnu enää hyvältä?

Tein aiheesta myös videon YouTube kanavalleni, jos haluat mieluummin katsoa lukemisen sijasta!

Mitä Tehdä Kun Ihmissuhde Ei Tunnu Enää Hyvältä

Onko sinulla koskaan ollut tai kenties on tälläkin hetkellä, joku ihmissuhde, jonka et koe palvelevan sinua enää? Palvelemisella tarkoitan siis sitä, että se joko tekee hyvää tai sitten ei.

Tai onko lähipiirissäsi ihminen, joka tuntuu olevan onneton, jos sinä olet onnellinen ja elämäsi sujuu mukavasti?

Tai ehkäpä tunnistat jonkun henkilön elämästäsi, joka tuntuu olevan kiinni menneessä ja haluaa pysytellä tutussa ja turvallisessa kasvamisen sijasta, eikä sen vuoksi kykene kannustamaan sinua kasvamaan ja jahtaamaan omia unelmiasi.

Jos tunnet sydämessäsi piston, että kyllähän tällainen tai tällaisia ihmissuhteita elämästäsi löytyy, niin kehotan tekemään inventaarion. Tästä lisää hetken päästä.

Lue myös: Tukeeko Ympäristösi Sinua ja Unelmiasi >>>

Energia Tarttuu

Oletko kuullut joskus sanonnan, jonka mukaan olet niiden viiden ihmisen summa, joiden kanssa eniten aikaasi vietät? Tämä pitää varmastikin sinällään paikkansa, että me olemme energiaa ja energia tarttuu.

Eli jos vietät aikaasi asioihin hyvin kielteisesti asennoituvien ihmisten kanssa tai ihmisten, jotka valittavat, tuomitsevat muita tai vaikkapa juoruilevat muista, on sanomattakin selvää, että vastaava toiminta alkaa tarttua herkemmin myös sinuun.

Vaikket normaalisti tapaisikaan juuri puhua muista heidän selkänsä takana, saatatkin huomata ajautuvasi tekemään niin, kun olet sellaisten ihmisten seurassa, joille se on tyypillistä.

Sama pätee onneksi toisinpäin. Mikäli vietät aikaasi ihmisten seurassa, jotka ovat hyvin myötätuntoisia, rakastavia ja kannustavia, alat itsekin omaksua noita piirteitä ja mallata tuota käyttäytymistä.

Nämä ovat sellaisia ihmisiä, jotka saavat meidät tuntemaan olomme nähdyksi, kuulluksi ja tärkeiksi. Tällaisen ihmisen läsnäolo on lempeällä tavalla valtavan vaikuttava.

Jokainen meistä tunnistaa nuo tyypit ja löytää varmasti elämänsä varrelta henkilöitä molemmista ”kategorioista”.

Uskon, että löydät elämäsi varrelta niitä ihmisiä, joiden seurassa oltuasi olet tuntenut energiasi huvenneen ja puolestaan niitä ihmisiä, joiden kanssa oleskeltuasi tunnet olosi valtavan energiseksi. Senpä vuoksi on äärimmäisen tärkeää pitää huoli siitä, että ympäröit itsesi ihmisillä, jotka energisoivat ja tuovat elämääsi jotain lisää, eikä päinvastoin.

Kukaan Ei Ole Toista Parempi

Haluan kuitenkin painottaa, että kukaan meistä ei ole toistaan pahempi tai parempi. Kaikki me olemme samanarvoisia.

Toiset ovat matkallaan siinä pisteessä, että esimerkiksi uhriutuminen ja valittaminen sekä tuomitseminen kuuluvat heidän elämäänsä tässä ja nyt. Ja niin sen kuuluu olla. Eivät he ole tietoisesti sitä valinneet, vaan ego pyörittää peliä suurimmaksi osaksi.

Toiset taas ovat tulleet tavalla tai toisella tietoisemmiksi egon läsnäolosta ja alkaneet vapauttaa itseään siitä. Näin he ovat löytäneet tiensä polulle, jossa kyetään tai ainakin pyritään näkemään asiat ja ihmiset samanarvoisina.

Uskon, että meistä jokainen on elämässään menossa juuri oikeassa kohtaa. Olipa se kohta mikä tahansa.

Olen itsekin ollut melkoinen toisten tuomitsija ja valittaja. Nykyään kuitenkin pyrin näkemään hyvän jokaisessa ja luopumaan siitä ajatuksesta, että minä tietäisin ketään muuta paremmin, miten tätä elämää pitäisi elää.

Jaan toki omia näkökantojani ja oppejani täällä blogissa ja esimerkiksi Instagramissa, ja jokainen voi olla joko samaa mieltä tai eri mieltä. Se on meidän jokaisen oikeus.

On tärkeää myös ymmärtää, että aina kun tapaa henkilön, joka tuomitsee sinua tai muita, tuolla henkilöllä ei ole kovin hyvä olla. Jos henkilö tuomitsee muita, on takuuvarmaa, että hän tuomitsee itseään vähintään yhtä paljon, todennäköisesti enemmänkin.

Eli myötätunto on tällöin oikea ratkaisu, jos siihen suinkin vain kykenee. Jos ei, sitten sitä on hyvä harjoitella.

Entäpä Oma Puoliso tai Sukulaiset?

No entäpä oma puoliso, perhe tai sukulaiset? Sama homma pätee tässäkin tapauksessa.

Tosi moni on tälläkin hetkellä parisuhteessa, jossa hän ei ole onnellinen. Tuo kumppanuus ei ehkä tyydytä omia tarpeita ja toiveita tai oma puoliso ei välttämättä esimerkiksi kannusta toista tavoittelemaan omia unelmiaan.

Tällöinkin on erityisen tärkeää ottaa rehellinen katsaus tilanteeseen ja tarvittaessa myöntää, että tämä suhde ei nyt vain enää toimi. Se on parempi kaikille osapuolille. Ei meitä nimittäin ole tehty kärsimään. Elämä on tehty nautittavaksi!

Mitä sukulaisiin tulee, me opitaan hyvin vahvasti pienestä pitäen, että jos joku henkilö on sukua, tämän kanssa tulee olla tekemisissä, olipa tuo suhde millainen tahansa.

Ja vaikkakin on tietysti tärkeää tulla toimeen kaikkien ihmisten kanssa ja hyväksyä jokainen sellaisena kuin on, meidän ei kuitenkaan tule pakottaa itseämme olemaan tekemisissä sellaisten ihmisten kanssa, joiden läsnäolo ei tunnu meistä hyvältä. Olivatpa he sitten sukua tai ei.

Inventaarion Aika

Joskus päädymme elämässä tähän hetkeen, jolloin huomaamme, ettei joku ihmissuhde tee meille enää hyvää. Oletko kokenut jotain tällaista joskus? Tai onko elämässäsi tälläkin hetkellä henkilö, jonka kanssa et tunne oloasi järin kotoisaksi?

Mitä tehdä silloin kun joku ihmissuhde ei tunnu enää hyvältä?

Tässä kohtaa tulee inventaarion paikka.

Inventaariolla tarkoitan sitä, että rehellisesti tarkastelet ihmissuhteitasi, etenkin niitä, joille eniten energiaasi ja aikaasi annat. Voit listata ylös nämä ihmissuhteet, jos haluat.

Kysy sitten itseltäsi, mitä tuo ihmissuhde tuo elämääsi? Miltä sinusta tuntuu, kun olet viettänyt aikaa tuon ihmisen kanssa? Koetko, että tuo ihmissuhde auttaa sinua menemään kohti unelmiasi?

Jos päädyt siihen lopputulokseen, että tuo ihmissuhde ei palvele sinua, tai kenties kumpaakaan teistä, on aika tehdä muutoksia.

Sama pätee esimerkiksi sosiaaliseen mediaan tai uutisiin. Miksi seurata kanavasta kuin kanavasta jotain, joka ei tunnu itsestä hyvältä?

Eli jos seuraat sosiaalisessa mediassa henkilöitä tai kanavia, joiden viesti ei resonoi kanssasi ja sinulle tulee ikävä olo heidän päivityksistään, suosittelen painamaan sitä ”unfollow” painiketta.

Toki on tärkeää muistaa, että kaikki tunteet heräävät meissä itsessämme ja tilanteet sekä ihmiset elämässämme peilaavat meille takaisin jotakin, joka on jo meissä itsessämme.

Eli kukaan ihminen ei voi saada teoillaan tai sanoillaan meitä kärsimään. Kärsimys syntyy täysin sisällämme, omista ajatuksistamme ja tulkinnoistamme johtuen.

Ei tästä tällä kertaa sen enempää, mutta on kuitenkin hyvä tiedostaa, että toinen ihminen EI VOI saada sinua tuntemaan oloasi pahaksi. Se paha olo, ihan niinkuin hyväkin, syntyy sinussa itsessäsi. Joku tuossa toisessa ihmisessä vain triggeröi sinua ja toi tuon tunteen pintaan.

Milloin On Aika Päästää Irti

On täysi mahdottomuus minun tai kenenkään muunkaan sanoa, milloin on oikea aika päästää irti. Se vastaus on jokaisen löydettävä sydämestään.

Tiedän, ettei irtipäästäminen ole aina helppoa, olen kokenut sen itsekin. Ja aika usein saattaakin käydä niin, että kun tietty ihmissuhde on tullut tiensä päähän, sen viimeinen käyttöpäivä on tullut, se hiipuu ja hiljenee kuin itsestään.

Toisinaan irtipäästäminen voi olla äärimmäisen vaikeaa. Vaikka kuinka tietoisesti tiedostaisikin sen, että kyseinen ihmissuhde ei enää tee itselle hyvää, voi siitä silti olla äärimmäisen vaikeaa päästää irti.

Tiedostaminen on kuitenkin ensimmäinen askel oikeaan suuntaan tässäkin tapauksessa. Kun alat tarkkailla tilannetta ja sitä, miten tuo ihmissuhde sinuun vaikuttaa, on ainakin helpompi alkaa pohtia muitakin vaihtoehtoja, vaikka suhteesta erkaantuminen tuntuisikin alkuun jopa mahdottomuudelta.

Sitä se ei ole, vaikka siltä tuntuisikin. Jos koet, että olet ihmissuhteessa, joka tekee pahaa sinulle etkä itse näe poispääsyä, otathan yhteyttä johonkuhun, joka voi auttaa sinua.

Joskus tulee tietysti eteen tilanteita ja ihmissuhteita, joita on vaikea kokonaan poistaa elämästä. Vaikkapa työympäristö voi olla tällainen.

Jos olet työpaikassa, josta nautit ja siellä sattuu olemaan henkilö, jonka energia ei kohtaa omasi kanssa, on tärkeää opetella hyväksymään tilanne ja tuo ihminen. Näin autat itseäsi säilyttämään mielenrauhasi silloinkin, kun joudut olemaan tilanteissa tämän toisen henkilön kanssa.

Lopuksi

Teitpä mitä tahansa, muista tehdä se rakkaudella. Vaikka joku ihmissuhde ei enää tunnu hyvältä ja haluat päättää tuon suhteen, on tärkeää pyrkiä tekemään sekin rakkaudella.

Muista, että ei meistä kukaan ole paha tai tahallaan loukkaa toisia. Itseasiassa ne ihmiset, jotka toimivat ikävimmin, ovat niitä, jotka eniten kaipaavat myötätuntoa ja rakkautta.

Oletko kohdannut elämässäsi tilanteita, jolloin on ollut tarpeen päästää jostakin ihmissuhteesta irti? Mikä auttoi sinua tuolloin? Voit jakaa ajatuksiasi kommenteissa!

mitä tehdä kun ihmissuhde ei tunnu enää hyvältä

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Aug 03, 2022

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Jul 27, 2022

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Jun 29, 2022