7 Askelta Itsesi Rakastamiseen – Näin Syvennät Rakkautta Itseesi

hyväksyntä itsensärakastaminen itsevarmuus Sep 09, 2021
7 Askelta Itsesi Rakastamiseen – Näin Syvennät Rakkautta Itseesi

Itsesi rakastaminen on paras lahja, jonka voit itsellesi antaa. Nämä 7 askelta johtavat sinut syvempään itsesi rakastamiseen.

Itsensä rakastaminen on aihe, joka on ollut minulle tärkeä jo pitkään. Olen hakenut tietoa ja lisännyt ymmärrystäni aiheesta valtavasti ja myös kouluttautunut aiheen parissa. Tiedän, kuinka tärkeää itsensä rakastaminen on, koska olen kokenut elämän, jolloin en järin rakastanut itseäni ja nyt tiedän myös, miltä tuntuu rakastaa itseään.

Jaan nyt sinullekin 7 yksinkertaista askelta, joiden avulla voit lisätä rakkautta itseäsi kohtaan ja näin olla myös merkittävästi onnellisempi. Oletko valmis muuttamaan elämääsi? Toivottavasti, koska tässä tulee 7 askelta itsesi rakastamiseen, jotka voivat muuttaa elämäsi!

7 Askelta Itsesi Rakastamiseen

Ennen kuin hyppäät askelten pariin, haluan kertoa sinulle, että rakkaus itseesi ei tule löytymään mistään tuolta, itsesi ulkopuolelta. Ainoa paikka, mistä voit sen löytää on sisältäsi, sillä sinä olet Rakkaus. Se on aidoin, todellisin olemuksesi ja sinun tehtäväsi on vain kuoria pois riittävästi kerroksia, jotta rakkaus voi jälleen paistaa lävitsesi.

Näiden seitsemän askeleen avulla, voit lisätä rakkautta itseesi ja sitä myöten muuttaa elämääsi syvästi. Ota askel kerrallaan, äläkä turhaan kiirehdi. Ei vauhdilla niin väliä, vaan sillä, että suunta on oikea ja menet eteenpäin. Usein vakaa ja varma eteneminen onkin pitkässä juoksussa tehokkaampaa, kuin kiirehtiminen ja mutkien suoriksi vetäminen.

1 Tiedosta

Matka syvempään itsesi rakastamiseen on hyvä aloittaa asioiden tiedostamisesta. Pysähdy tarkastelemaan omaa elämääsi, omia käyttäytymismallejasi, uskomuksiasi sekä asioita ja ihmisiä elämässäsi.

Kysy sitten itseltäsi, miten nämä asiat sinuun vaikuttavat? Mitkä asiat tekevät sinulle hyvää? Mitkä puolestaan vievät sinulta energiaa ja heikentävät hyvinvointiasi?

Kartoita näin jokainen elämäsi osa-alue ja mieti, miten omat tarpeesi täyttyvät kullakin elämäsi osa-alueella. Listaa sitten, mitkä asiat lisäävät energiaasi ja onnellisuuttasi eli tekevät sinulle hyvää ja mitkä asiat puolestaan vievät energiaasi ja heikentävät onnellisuuttasi eli tekevät sinulle huonoa.

2 Tee Inventaario Elämässäsi

Tiedostamisen jälkeen on tärkeää tehdä inventaario omassa elämässäsi. Tämä tarkoittaa sitä, että lisäät hyvää tekeviä asioita ja vähennät tai jopa poistat elämästäsi niitä asioita, jotka eivät lisää hyvinvointiasi.

Tämä inventaario koskee sekä asioita että ihmisiä elämässäsi, mutta myös omia käyttäytymis- ja ajatusmallejasi. Tässä kohtaa on hyvä tiedostaa, että myös ihmissuhteilla on omat eräpäivänsä.

On aivan mahdollista, että jotkut ihmissuhteet elämässäsi eivät enää palvele sinua ja hyvinvointiasi, vaan pikemminkin syövät energiaasi ja tällöin on aika tehdä päätöksiä, haluatko tuota ihmissuhdetta elämääsi enää.

Vaihtoehtoina on joko keskustella asiasta kyseisen henkilön kanssa ja sopia yhteisistä pelisäännöistä, joita noudattamalla voitte pysyä toistenne elämässä tai sitten yksinkertaisesti tienne voivat erkaantua kokonaan. Sopuisasti tietenkin.

Jokainen ihmissuhde on elämässäsi opettamassa sinulle jotakin, jos olet valmis näkemään sen suoman viisauden ja ottamaan opetukset vastaan. Kun tuo ihmissuhde on täyttänyt tehtävänsä, voi olla aika luopua siitä. Sen päätät kuitenkin sinä itse.

Kysy siis itseltäsi, mistä sinun on tullut aika luopua ja mitä asioita sinun voisi olla hyvä lisätä elämääsi?

3 Hyväksy Itsesi Sellaisena Kuin Olet

Jotta voisit rakastaa itseäsi syvästi, on sinun tärkeää hyväksyä itsesi juuri sellaisena kuin tällä hetkellä olet. Samalla on kuitenkin hyvä tiedostaa, ettei luonteenpiirteesi tai käyttäytymismallisi ole missään nimessä kiveenhakattuja, vaan voit koska tahansa muuttaa haluamiasi piirteitä itsessäsi.

Voit siis kasvaa ja kehittyä (sehän on elämän luonne) ja samalla hyväksyä itsesi täysin juuri sellaisena kuin olet. Hyväksynnästä käsin on huomattavasti miellyttävämpi tehdä muutoksia ja kasvunmatkaa, kuin kärsimyksestä ja hyväksymättömyydestä käsin.

Muista, että ellet hyväksy jotain itsessäsi tai elämässäsi, taistelet tuolloin todellisuutta vastaan ja sen taistelun häviät, mutta vain joka kerta.

Hyväksy myös, että olet matkallasi menossa juuri siinä kohtaa, missä sinun kuuluukin olla. Vaikket vielä eläisikään unelmiesi elämää, voit silti hyväksyä sen, mitä elämäsi tällä hetkellä on.

Elämä, universumi, nimittäin antaa meille AINA juuri sitä, mitä kulloinkin tarvitsemme. Se ei välttämättä aina ole sitä, mitä haluaisimme, mutta se tarjoaa takuulla tärkeitä opetuksia matkallamme, jotta voimme täyttää oman kohtalomme ja sielun tehtävämme.

4 Anna Anteeksi Itsellesi

Hyväksyntään kuuluu oleellisena osana ymmärrys itseä kohtaan. Onkin äärimmäisen tärkeää, ettet koe syyllisyyttä menneistä tapahtumista ja teoistasi, vaan voit ulottaa ymmärryksesi jokaiseen elämäsi tapahtumaan.

Jotta voisit rakastaa itseäsi täysin, tulee sinun päästää irti syyllisyyden tunteesta ja lakata tuomitsemasta itseäsi ja tekojasi.

Helpottaaksesi anteeksiantamista itsellesi, on hyvä tiedostaa, että olet aina tehnyt parhaasi sen hetkisestä tietoisuuden tasostasi käsin. Näin ollen on turha tuomita itseäsi menneistä tapahtumista, koska kullakin hetkellä toimit niin hyvin kuin silloin osasit.

Virheiden tekeminen itseasiassa antaa meille upean mahdollisuuden oppia jotain. Jos olet tehnyt virheitä menneisyydessä, mutta olet oppinut niistä etkä aio niitä toistaa, on aika antaa itsellesi anteeksi. Sinun ei tarvitse enää kantaa syyllisyyden tuomaa taakkaa mukanasi.

5 Opi Tuntemaan Itsesi

Itsesi rakastamiseen ja kunnioittamiseen kuuluu oleellisesti se, että tunnet itsesi läpikotaisin. Moni kuitenkin elää kiire-tunteen keskellä, eikä kykene säännöllisesti pysähtymään itsensä äärelle, jotta voisi edes kuulla, mitä kaipaa sillä hetkellä.

Itseesi tutustuminen toteutuu parhaiten ottamalla päivittäin aikaa vain ja ainoastaan itseäsi varten. Tällöin on hyvä ainakin hetkeksi hiljentyä ja kuulostella, mitä sinulle juuri sillä hetkellä kuuluu.

Näin opit myös tunnustelemaan, mitä SINÄ oikeasti ajattelet asioista ja mikä sinulle on tärkeää. Tämä tietysti helpottaa sinua tunnistamaan mitä sinä todella haluat.

Opit tunnistamaan, milloin haluat vastata pyyntöihin tai eteen tuleviin mahdollisuuksiin ei ja milloin puolestaan haluat vastata kyllä etkä enää toimi automaattisten reaktioiden mukaan siten, miten kuvittelet, että sinun kuuluu toimia.

6 Muuta Rajoittavat Uskomuksesi

Kun olet tullut ensin tietoisemmaksi itseesi vaikuttavista asioista sekä omista uskomuksistasi, on aika muuttaa nuo uskomukset rakastaviksi ja kannustaviksi. Kielteiset uskomukset, eli toisin sanoen se ääni pääsi sisällä, joka on saanut sinut elämään pienesti ja uskomaan, ettet ole riittävän hyvä, rajoittavat elämääsi valtavasti.

Nyt kun sinulla on selvillä, mitä kielteisiä uskomuksia sinulla on itsestäsi, on sinun tehtäväsi muuttaa nuo uskomukset. Kun alat ohjelmoida alitajuntaasi uusia uskomuksia, muista olla kärsivällinen.

Aiemmat uskomukset ovat olleet sinulla vuosikymmeniä, todennäköisesti aivan lapsuudesta saakka, joten uusien uskomusten vakiinnuttaminen voi viedä hetken aikaa. Mutta mitä säännöllisemmin työskentelet uusien uskomusten parissa, sen helpommin alat niihin uskoa.

Valitse yksi uskomus, jonka haluat ensimmäisenä muuttaa ja käännä se rakastavaksi. Määritä itsellesi voimalause, jonka avulla vahvistat uutta, rakastavaa uskomustasi päivittäin.

On tärkeää sanojen lisäksi vahvistaa uutta uskomusta myös tekojen kautta. Ala tehdä päivittäin vähintään yksi asia, joka tukee tuota uutta uskomusta, jonka haluat istuttaa vanhan, rajoittavan uskomuksen tilalle. Pysy tietoisessa tilassa ja päätä joka aamu, mikä tuo teko on, joka on linjassa uuden uskomuksesi kanssa.

Voit myös aina valintatilanteen edessä kysyä itseltäsi, mikä vaihtoehdoista on linjassa uuden uskomuksesi kanssa ja valita sen mukaan.

7 Rakkautta Tukevat Rituaalit

Viimeisenä on aika valita toimivat rituaalit arkesi tueksi, jotta pysyt vahvemmin läsnä tässä hetkessä ja saat ylläpidettyä rakkauden itseäsi kohtaan. Rituaalit itsesi rakastamiseksi ovat hyvinvointitekoja, jotka tietoisesti valitset tehdä säännöllisesti itseäsi ja hyvinvointiasi varten.

Näitä rituaaleja voit kehitellä minkä tahansa asian ympärille. Esimerkiksi, jos koet, että meditaatio voisi olla sinulle hyväksi, voisi rituaalisi mennä seuraavasti:

 Otat heti aamusta 30 minuuttia aikaa meditaatiolle ja sinulla on tietty paikka, missä meditoit

 Sytytät suitsukkeen ja lausut lyhyen rukouksen tai mantran tai asetat intentiosi meditaatiolle

 Teet meditaatio hiljaisuudessa, musiikin kera tai ohjatusti

 Päätät meditaatiohetkesi kiittämällä itseäsi, että rakastat itseäsi niin paljon, että otit tuon hetken itsellesi

Voit kehitellä rituaaleja muun muassa hiljentymisen, syömisen, liikunnan, kauneudenhoidon tai minkä tahansa muun asian ympärille.

Minkä asian sinä haluaisit ottaa päivittäiseksi rituaaliksi, jonka uskot lisäävän hyvinvointiasi ja onnellisuuttasi? Millaisen rituaalin voisit sen asian ympärille kehittää? Jätä kommentti postauksen alle ja voin auttaa sinua kehittämään oman rituaalisi.

Elämäsi Voi Muuttua Itsesi Rakastamisen Avulla

Nyt sinulla on tiedossa 7 askelta itsesi rakastamiseen. Jos ja kun otat nämä askeleet ja alat toimia tietoisemmin sekä olla enemmän läsnä, alkaa rakkautesi itseesi vahvistua päivä päivältä.

Haluan vielä muistuttaa sinua, että sinun ei tarvitse etsiä rakkautta mistään itsesi ulkopuolelta. Sinä olet Rakkaus. Se on sinun todellinen luontosi. Olet Rakkaus ja Valo.

Sinun tehtäväsi on vain kuoria pois kaikki kerrokset ja uskomukset, joihin olet uskonut kaikki nämä vuodet ja näin rakkaus itseäsi sekä muita kohtaan alkaa paistaa sinusta kirkkaammin ja kirkkaammin!

Jaathan tämän postauksen, mikäli koit sen hyödylliseksi! Näin autat levittämään itsensä rakastamisen tärkeää tietoa myös lähipiirillesi! 

Ennenkuin lähdet, kerrothan kommenteissa, mitä ajatuksia tämä kirjoitus sinussa herätti! Jutellaan lisää! 
7 askelta itsesi rakastamiseen

Miten Hyödyntää Esteitä Saavuttaaksesi Haluamasi

Aug 03, 2022

5 Tyypillistä Estettä Unelmiesi Tiellä

Jul 27, 2022

Miksi Mindset Työskentely Ei Yksin Riitä

Jun 29, 2022